Po ‘chi’ na počitnice

Verjetno je zdaj že jasno, da z našimi ‘Drink the Wild Air’ počitnicami nimamo v mislih telesnega počitka, ampak bolj duševno sprostitev. Prav skozi fizične aktivnosti se odpočijemo od vsakdanjih napetosti in se okrepimo s svežo življensko energijo (či, chi, prana, wild air…).

Po zaužiti prvomajski dozi blagodejnih morskih sapic v Medulinu so pljuča v poletni vročini vedno bolj hlastala po svežini gorskega zraka. Tudi mrzle reke in tolmuni so v tem času postali dobri prijatelji pregretih teles. Če temu dodamo še prelep ambient naših vršacev, vonj alpskih travnikov se lahko komu zazdi, da se nahaja v pravljici. In Trenta, kjer so se odvjale naše tokratne počitnice prav gotovo je takšna, pravljična!

prana_acroyoga_trenta-22

Poleg lepote je Trenta, pa tudi cela dolina Soče idealno okolje, da svobodno zaživi naš pustolovski, aktivni in igrivi duh, kakršnega gojimo pri Drink the Wild Air in prAni.

_SK_0348 _SK_9549

Naša baza kamp Korita je bil super izhodišče za izlete, hkrati pa nam je poleg prenočišča ponujal tudi odlično igrišče. Prvi dan smo prav na robu soških korit postavili slackline park. Ker so bili udeleženci precej zagnani, smo od osnov kar hitro prešli tudi do raznih prehodov in zahtevnejših položajev na slacklinu. Predvsem različne možnosti vsajanja brez pomoči tal, so še posebej prišle prav naslednji dan na ‘waterlinu’.

DSC05207 prana_acroyoga_trenta-106

‘Waterline’ je izraz za slackline, ki je napet prek vode. Našega smo napeli čez Nadižo. Dan je bil vroč, Nadiža pa ravno prave temperature, da nekaterim tudi nešteti poskusi vstajanja in hoje čez vodo niso vzeli poguma. Zanimivo pri vodni liniji je namreč to, da je um, čeprav je razdalja povsem enaka kot jo obvladujemo nad tlemi, kar naprej nemiren, prav tako kot voda pod nami. Tako je potrebno kar nekaj vaje, da čut za ravnotežje privadimo novim okoliščinam.

_SK_9692

Popoldan nas je ekipa Soča Trips iz Kobarida peljala na rafting. Čeprav je Soča to poletje iz dneva v dan bolj suha (v Trenti je na nekaterih delih zaradi nizkega vodostaja struga dejansko suha), nam je vodič Gregor naredil zanimiv izlet… mi pa njemu! Seveda nismo izpustili priložnosti, da nekaj acro položajev naredimotudi na raftu, nad čimer so bili ostali skupaj z vodičem navdušeni. Morda se zgodi, da bo naslednji spust s Soča Trips pestrejši za kakšen akrobatski vložek.

_SK_9877 _SK_9788

Veslanje nam je okrepilo roke, tako smo naslednji dan brez težav preplezali vse zadane projekte v plezališču Trenta. Ko pa je moč začela pohajati, nam je pašnik tik pod balvani ponudil mehko podlago za acroyogo in dolgo izmenjavo masaže. Ta je zamikala tudi ostale plezalce, da so se nam pridružili.

prana_acroyoga_trenta-128 prana_acroyoga_trenta-87

Da pa ne bo kdo mislil, da so bili dnevi prenaporni in da smo odhajali spat s kurami ali pa raje z ovcami, ki jih je zagotovo več kot prebivalcev Trente, moramo omeniti tudi ustvarjalne in zabavne večere.

prana_acroyoga_trenta-95 1-prana_acroyoga_trenta-4

Video projekcije, glasbena improvizacija odličnih glasbenikov, acroyoga nastop, izdelovanje sandalov (bili smo navdušeni nad ročnimi spretnostmi), kvačkanje, debate ob ognju in gledanje utrinkov…

DSC05110 prana_acroyoga_trenta-115

Dan namenjen raziskovanju manj znanih kotičkov smo izkoristili za obisk Zapotoških slapov.

_SK_0134b

Lepa in nezahtevena pot ob suhi strugi se kmalu spremeni v skakanje čez vodo iz kamna na kamen, dokler nas v zatrepu soteske ne ustavi manjši slap s tolmunom. Če pa poznate skrivni prehod se lahko sprehodite še do zgornjih slapov. Za najlepšega je bilo potrebno pokazati nekaj poguma ter splezati še čez moker skalnat prag. Nagrajeni smo bili z izjemnim ambientom zgornjega Zapotoškega slapu.

prana_acroyoga_trenta-52 prana_acroyoga_trenta-88

Polni sveže energije smo na poti nazaj zavili na travnik med trentarskimi domačijami, da bi elemente acroyoge, ki smo se jih naučili v prejšnjih dneh povezali v celoto. Po takšni dozi divjega ‘lufta’, to sploh ni bil problem.

DSC05291

Hribi, gozdovi, travniki, spokojnost, zvoki narave. Vse to človeka napolni s posebnim občutkom, ki ga ne najdemo v mestnem parku ali zaprtem prostoru. Zato je igra (gibanje, opazovanje, ustvarjanje…) na takih krajih vedno drugačna, bolj sproščena in spontana. Že samo s tem, da smo tam in se prepustimo silam, da iz nas odpihnejo pritiske in skrbi vsakdanjega življenja, naredimo prostor zagonu, volji in motivaciji.

prana_acroyoga_trenta-86

Prav v iskanju in želji po tem občutku s tovrstnimi tabori spodbujamo, da aktivnosti niso le zaporedje telesnih gibov ampak so igrive, raziskovalne in obogatene z energijo izjemnih prostorov.

DSC05142

Še tako romantičen opis ne zaobjame vsega kar smo doživeli, zato naslednjič ne zamudite priložnosti, da se nam pridružite.

Drink the Wild Air!

prana_acroyoga_trenta-17

DSC05254

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s