Sfinga – flying circus

Sfinga – mogočen monolit v Severni triglavski steni, ki je od nekdaj zbujal spoštovanje alpinistov in plezalcev, je tokrat navdihnil našo šesterico. Ideja, da združimo acroyogo, highline in BASE jump na tej posebni lokaciji, je bila v zraku že nekaj časa. Prejšnji teden pa se je vreme končno stabiliziralo, vsa potrebna oprema je bila zbrana, klapa na kupu, tako da smo v čet zjutraj odrinili iz Vrat. Sonce in pogled na stene nas je kar vlekel navzgor. Čeprav je bila pot strma in nahrbtniki težki, smo po štirih urah nasmejani prišli na vrh.

Najprej je bil v akciji Grega. Še preden smo dobro odložili nahrbtnike, je z wingsuitom in padalom poletel v dolino. Napeto smo spremljali njegov let in si po uspešnem pristanku kar malce oddahnili. Je prav zanimivo v živo spremljat tak skok, Gregu pa vse spoštovanje za pogum!

Ko smo se najedli, sta Miha in Jan začela postavljati prvi slovenski visokogorski highline. Izbrala sta lepo 35m dolgo linijo in pričela z vrtanjem sidrišč. Dela je bilo za celo popoldne, tako da sta ga šla hodit šele naslednji dan, punce pa smo medtem naredile osupljiv acroyoga foto sešn.

Tako kot skok z wingsuitom ali hoja po highlinu, je tudi acroyoga na tako izpostavljenem mestu svojevrsten užitek in preizkušnja. Okolica je neverjetna, koncentracija na vrhuncu in zaupanje popolno.

Ko se je sonce spustilo, smo se odpravili proti Doliču, kjer smo ta večer spali, še prej pa ob sončnem zahodu naredili regeneracijski acro sešn. Tisti, ki smo vstali bolj zgodaj smo naredili še enega ob vzhodu sonca, skupaj pozajtrkovali, potem pa so se naše poti do večera razšle.

Miha in Jan sta šla dokončat highline projekt Sfinga, ostali pa smo se počasi odpravili ob triglavskih jezerih proti Bohinju. Na poti seveda spet ni manjkalo postankov za acroyogo in kopanje. Grega in Vesna sta končno dočakala joto, midve z Manco kislo mleko, vsak še en Košutnik, da smo pozabili na bolečine, pa smo bili čez par ur v dolini.

Bilo je krasno in vsi smo se strinjali, da bo treba kmalu ponovit.

Ekipa: Miha Škof, Manca Pavli, Jan Valentinčič, Grega Ule, Vesna Juvan, Eva Brovinsky

Oblačila: prAna – pranatrgovina.si 

Balansa & Leteča joga

 

 

Advertisements

One thought on “Sfinga – flying circus

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s