YogaSlackers – nove dimenzije ravnotežja

Prejšnji ponedeljek, smo le dočakali YogaSlackerse in delavnico Redefining Balance. Naš plac v Tivoliju smo prepredli s slackline-i, potem pa akcija. Jason in Chelsey sta postregla s celo serijo različnih položajev na slacklinu: na kolenih, leže, sede, na glavo in še in še.

YogaSlackers imajo za sabo zanimivo zgodbo, kako se je njihova joga praksa razvila in oblikovala njihov način življenja. Čisto na kratko je bilo takole. Navdušena plezalca in jogija sta se na nekem jogijskem dogodku poigravala z (ne)stabilnostjo asan na slacku in njuni poiskusi so bili ujeti na fotografijah, ki so v tistih stotinkah sekunde dale vtis, da fanta zadevo obvladata. Fotografije so zaokrožile na spletu in se kmalu zatem pojavile v reviji Yoga Journal. Vsula so se povpraševanja kje se da to naučiti, kje se da naročiti slackline sete in dvd-je z napotki. Čeprav je bila do takrat vse samo igra, sta zadevo zagrabila in se resno spravila zraven, da sta stvar naštudirala ter se z avtom odpravila po US, kjer sta v vsakem mestu, kjer sta se ustavila ponudila tudi delavnico joge na slacku. Ostalo je zgodovina. Ko so se začeli udeleževat vzdržljivostnih tekem, je slacklining postal glavno orodje za trening osredotočenosti, stabilnosti, mentalne priprave, vztrajnosti. Pri acroyogi pa je opazno vplival na njihov izviren stil in položaje, ki so jih poimenovali Slackro.

Če so se nekateri še precej tresli na začetku, je na koncu vsak našel vsaj en položaj v katerem se je počutil stabilen – kolikor je to na slacku pač mogoče. Upam, da boste naučeno uporabljali tudi naprej in izpopolnjevali svoje veščine. Če kdaj pri acroyogi ostanete brez partnerja, bo slack sigurno najboljše nadomestilo za trening. Hvala vsem prisotnim za vzdušje ter da ste se udeležili v takšnem številu.  Zelo sem bila vesela, da sem nekatere po dolgem času spet videla, za vse pa upam, da se bomo še naprej skupaj igrali v Tivoliju. Če ste zamudili delavnico, a bi radi izvedeli kako se umiriti na slacklinu se obrnite na društvo Balansa, ki ponujajo delavnice, individualne ure in dogodke po Sloveniji. V njihovi trgovini pa bo vsak, ki ga je grtna že zasvojila, zase našel tudi primeren slackline set. Foto: Maja Skušek

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s