AcroYoga Immersion na Dunaju

Zadnja dva tedna sta bila divja, navdihujoča in (po)polna! Ampak pojdimo po vrsti, tokratna objava je kratko poročilo iz Dunaja, v naslednji pa izveste kaj imata skupnega slackline in acro in kako je bilo na delavnici Redefining Balance.

Že februarja ko so objavili, da na Dunaj prihajata Jason in Chelsey Magness iz ekipe YogaSlackers sem bila najsrečnejša. Že od samih začetkov moje prakse acroyoge jih spremljam na youtubu in njuni flowi so bili od vedno čist hudi. Poleg acro počneta še cel kup zanimivih športov, do vsega pa imata realen, prizemljen odnos, kar mi je še posebaj blizu. No in odkar sem jih spoznala, zagotovo vem, da sta izjemni osebi.

Na Dunaj sem prišla dan prej in se nastanila pri Reki, ki ravno ostala brez cimre in je tako ponudila svoje stanovanje nam, ki smo iskali nastanitev. Tla v Rekinem stanovanju sem si tako delila z Novozelandcema Tash in Samom, tremi fanti iz Barcelone in punco iz Francije. Smo bili taka lušna acro community :)

In potem se je začelo… Dneve smo začenjali z solar vinyaso flowom, to je sekvenca asan skozi katere smo prehajali z dihom in je pripravila tako letalce in baze, kot tudi spoterje. Nadaljevali smo z ogrevanjem v parih, se skalibrirali in iskali obseg gibanja v osnovnih položajih. Dopoldanski del je bil posvečen nizkim položajem (kjer baza leži na tleh) in se je zaključil z t.i. partner conditioning-om, kar so bila ponavljanja in minutna držanja položaja. Po pavzi za kosilo so prišli na vrsto stoječi položaji (kjer baza stoji), čisto za konec pa še serija vaj za moč (trebušnjaki, sklece, poskoki, deska, stoja na glavi…), kar je iz nas iztisnilo še tisto kar je ostalo :) Ampak občutek je bil pa fenomenalen in skupina zagotovo pomaga, da ne obupaš.

Veliko smo delali za lastno stojo na rokah, razno raznih stojah na ramenih in foot to hand, slackro in na gibanju v in skozi položaje. Čeprav ali pa ravno zato ker smo veliko trenirali in se učili poiskati položaj, ki je dovolj udoben, da smo ga lahko zadržali tudi več kot minuto, je bil napredek opazen iz dneva v dan. Bodite pripravljeni saj se obetajo spremembe tudi na naših srečanjih, kakšna skleca več bo zagotovo pomagala ;)

Jason in Chelsey, sta nam, skupaj z asistenti Yohannom, Natalijo in Leticio, pripravila kar velike izzive, a so nas čez njih pripeljali na velikem valu in kar je najpomembnejše v varnem okolju. Vsaj toliko kolikor je bilo poudarka na položajih je bilo tudi na tem kako in kje spotati in kako varno pristati, ko izgubiš ravnotežje.

Obožujem ju! Neskončno sem hvaležna, da sem bila del tega potovanja in da lahko nekaj tega prinesem tudi vam.

Foto: Simon Kathan

 

Advertisements

2 thoughts on “AcroYoga Immersion na Dunaju

  1. Kathan Simon pravi:

    i`m verry happy to see my pics in here :-) great adventure, people and power sharing makes my cam work with love*

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s