Zakaj bi prišel/-a na vadbo Leteče joge, ko pa se lahko vsega naučim iz Youtuba

Danes je vse na spletu in vsak je lahko instant mojster. Seveda sem tudi sama spremljala videe na youtubu in se učila iz priročnika. Ko smo začeli vaditi Acro yogo, organiziranih treningov in vaditeljev z izkušnjami ni bilo v bljižini in edini način je bil učenje iz poskusov in napak. Lahko je trajalo tedne, da smo dojeli ključen detajl, ki je naredil določen položaj udoben in lahkoten. A na tej točki smo bili še vedno bližje telovadbi kot pa čemu drugemu. Glavno vprašanje je bilo kako izvesti določen položaj, da bo izgledal dobro za fotko.

Zato splet ne more biti edini vir. Glavni premiki v moji praksi so se zgodili pri kontaktnih urah in na delavnicah z izjemnimi učitelji iz različnih področij. Od joge, akrobtike, plesa, masažne prakse,… povezave iščem na vsakem koraku, pri vsem kar delam.
Proces je trajal (in še traja) leta prakse, predanosti in kontemplacije. Naj vas ne zaslepijo slike, joga se zgodi znotraj in delite ga le v trenutku z osebo s katero letite. Vsakič znova. In to je tisti čar, ker vsakič raziskuješ, kot da je prvič in ne nasprotno, da si razočaran ker bi vedno lahko bilo boljše.

Pri vodenju skupine želim z vami podeliti to svojo notranjo izkušnjo, da bi jo doživeli tudi sami. Položajev ne predstavljam kot zaporedje korakov in pravil, ampak jih umeščam v širši kontekst zaznave sebe, partnerja in prostora. Spodbujam vas in vodim, da razvijate inteligenco svojega telesa, mu prisluhnete in se ga z dihom naučite voditi.  Takrat lahko spustite razum in se prepustite občutkom.

‘One learns trough the heart, not the eyes or the intellect’ M.Twain

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s