Na kmetiji je lepo

Wohooo kakšen vikend!
Leteli, jogirali in masirali smo se v vasi Lipa na Krasu. Tam živijo trije pridni fantje, ki skrbijo za kokoške in račke in permakulturni vrt in imajo kompostno stranišče, ki je totalno kul! Čist ekobio in nič ne smrdi, kot bi kdo mislil in krog se lepo sklene ko se v dveh letih kakci predelajo v rahlo zemljo.

Sodelujejo tudi v WWOOFing mreži tako, da bodo veseli pomoči in idej pri urejanju hiše in okolice kmetije. Vabljeni da se udeležite kakšne delavnice ali festivala, ki jih redno prirejajo, lahko pa jih tudi le obiščete in z veseljem vam bodo razkazali posestvo. Njihove aktivnosti lahko spremljate na njihovi spletni strani ali FBju.

Mi smo se zbrali pri njih na delavnici leteče joge. Tokrat sem prvič imela dvodnevno delavnico in moram reči, da sem navdušena. Ekipa je bila zakon in energija na vrhuncu (ja čisto blizu smo bili ;) ).

Čas smo izkoristili maksimalno, večinoma smo jogirali zraven pa hodili po slacku, se obešali po svili, ogledali smo si kal, kjer se je včasih kopala in napajala živina in lokev, ki je bila namenjena ljudem. Stari vaščani se še spominjajo, da so se prav tu tudi naučili plavat… Gulijo nam je kuhal odlično vegetarjansko hrano za malico pa smo se kar iz dreves najedli češenj in murv.

Hvala vam vsem prisotnim, kmalu ponovimo!

Foto: Anže Rogelja & me

Advertisements

One thought on “Na kmetiji je lepo

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s