Aaaaa…HISTeRIAaaaa

705131_564002283624577_855053885_o
Najbolj pričakovan dogodek letošnjega poletja,… ma kaj poletja, kar celega leta! Še preden so se ohladili vtisi lanskega festivala, sem že začela odštevati do letošnjega.
V istrskem gozdu med grmovjem, sivimi skalami in visoko travo se vsako leto zbere več sto umetnikov, glasbenikov, plesalcev, artistov, igralcev, lutkarjev, v čarobnem mestu Cantalone, in skupaj z obiskovalci pričarajo pravljično vzdušje napolnjeno z glasbo, predstavami, delavnicami…
Čez dan se v kotičkih med grmičevjem, vinogradih, v in pod krošnjami, v jami, na prav intimnih prizoriščih dogajajo razne lutkovne in cirkuške predstave, ulično gledališče, akustični koncerti, pripovedovanje zgodb,… Ponoči pa gozd dobi še bolj skrivnostno podobo, saj ga osvetlijo svetlobne inštalacije in obiskovalca povabijo da si sam poišče pot do osrednjega prostora, kjer se na odru združi 70 glasbenikov naenkrat(!) iz celega sveta, iz različnih kultur, z različnimi inštrumenti in igrajo in igrajo in vsi plešemo dokler nas ne obsije zarja.
Tega se enostavno ne da opisati z besedami! Zato… če bo sonce ali dež, ste žalostni ali veseli, črni ali beli, mestni ali vaški, mladi ali stari… brez izgovorov prosim, ker vam bo prekleto žal če se ne prikažete.

Oh, od histerije* bi skoraj pozabila omeniti, Leteča joga kakopak spada v to nenavadno druščino. Upam, da vas pot zanese tudi mimo naše jase….

Več o festivalu si preberite tukaj, všečkajte tukaj, si najdite sopotnika tukaj in se priključite gradnji mesta Cantalone tukaj.

IiiAaa

*  “Histeria” je bila v stari Grčiji označba za maternico. Histerično stanje je bilo smatrano za pozitivno in je bilo povezano z rojstvom. Slabšalni pomen je beseda dobila šele ob koncu 19. stoletja.
ImageImageImageImageImage

foto Festival Histeria

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s